0
Your Cart

Naše znanje i prakse u vezi s pohranom … Ideje

Naše znanje i prakse u vezi s pohranom … Ideje

Potrebno je odgovarajuće skladištenje i odlaganje lijekova kako bi se pomoglo održavanju pojedinaca, člana obitelji, kao i njegovateljima bez rizika. Svi lijekovi mogu biti opasni, u suprotnom se održavaju na odgovarajući način, inače se uzimaju prema uputama, ako ga unese netočna osoba, ili ako se ne riješe sigurno. Sigurno skladištenje https://www.diggerslist.com/jeanmassey/about lijekova zaštiti pacijente i sudionike kućanstava od oštećenja.

Svake godine oko 60.000 mladih odlazi u hitnu pomoć jer su uzeli lijekove kad odrastanje nije gledao. Ako se ne čuvaju na odgovarajući način, lijekovi također ne mogu raditi ili mogu postati štetni. Sigurni prijedlozi za skladištenje uključuju: U skladu s uputama za skladištenje na kontejnerima za lijekove. Neki lijekovi trebaju biti u hladnjaku ili ostaju bez svjetla.

Ako niste sigurni, pitajte farmakologa kako bi lijek trebao biti pohranjen. Kupite nefrigirane lijekove u potpuno suhom, trendovskom mjestu. Ne štedite lijek u kupaonici. Vlaga kao i topla od tuševa, kupaonica, a također i sudoperi mogu naštetiti lijekovima. Lijekovi možda neće funkcionirati ili mogu biti nesigurni. Sigurna područja za uštedu lijekova uključuju ormar za kuhanje daleko od sudopera ili pećnice ili na stalak u ormaru.

Održavajte lijekove u ormariću za hladnjak ili stavite lijek u spremniku kako biste zaštitili hranu iz blizine. Držite hlađene lijekove na konstantnoj temperaturi. Ne stavljajte lijek u ili u blizini zamrzivača za hladnjak. Ne čuvate lijekove na vrata hladnjaka jer se razina temperature može transformirati kad se vrata otvore.

Sigurnost lijekova za lutke

Vozilo može dobiti previše vruće. Toplina može pokrenuti lijekove da ne funkcioniraju ili postanu opasni. Kupite lijekove u originalnim, označenim kontejnerima. Nikada ne miješajte različite lijekove u istoj boci. Ako koristite kutiju za tablet ili razne druge koordinatore lijekova, zadržite početni, označeni spremnici za lijekove. Početna naljepnica može vam pomoći ako postoje upita o nazivu lijeka, doze, punjenja ili smjernica za točno kako uzeti ili zadržati lijek.

Stalno odlaganje lijekova nakon svake uporabe. Ne ostavljajte lijek na pultu ili u torbi ili vrećici s pelenama, čak i ako će ga sigurno trebati još jednom za nekoliko sati. To je posebno presudno ako je lijek štetan lijek ili regulirani spoj. Potrebno je ukloniti lijekove kad oni više nisu potrebni ili kada Ova stranica mogu biti štetni ili na neki drugi način raditi.

Bacite ih brzo, jer sigurno nećete moći dati ispravnu dozu. Neki lijekovi također mogu biti štetni ako su izrezani ili slomljeni. Završeni su. Razmotrite dane isteka na bocama s lijekovima. Istekli lijekovi možda neće puno duže funkcionirati, a lijek bi čak mogao ugroziti.

Ne koristite lijekove koji su zapravo transformirali hladovinu, sruše se ili imate potpuno novi ili negativni miris. Ne upotrebljavajte tekuće lijekove koji su zapravo na kraju bili tmurni ili omamljeni, povećali ili izmijenili u konzistenciji ili su lošili bitove. Nisu im puno duže potrebni. Ne spremajte neiskorištene ili nepoželjne lijekove na recept za kasniju upotrebu.

Činjenice o sigurnom rukovanju lijekovima – zdravlje i otkriveno

Prije uzimanja bilo kakve lijekove na recept, potrebno je vidjeti i identificirati pružatelj zdravstvene zaštite kako bi se osigurao da se osigura odgovarajuća vrsta i doza medicine. Nekoliko osnovnih koraka može pomoći osigurati da se lijekovi riješe sigurno. Ako imate bilo koju vrstu pitanja koja se tiču ​​kada ili samo kako eliminirati lijekove, pitajte svog farmakologa.

Lijekovi istraživanja koji su predviđeni sudionicima studije pomno se broje i također se nadgleda kao komponenta istraživačke studije. Slijedite ove akcije kako biste odbacili sve ostale lijekove, uključujući tablete, tekućine, kapi, mrlje, kreme i inhalatore:.

Neki lijekovi zahtijevaju jedinstveno rukovanje jer mogu biti opasni (nesigurni) za pojedince koji pružaju. To je zbog činjenice da neka istraživanja pokazuju da pojedinci koji se brinu za pacijente koji uzimaju ove jedinstvene lijekove također mogu prilagoditi unutar stanica vlastitog tijela. Ove se prilagodbe mogu izbjeći pridržavanjem određenih radnji.

Prijetnja rizikom od upravljanja sitnim količinama ovih opasnih lijekova je malo, ali to je sjajan koncept izbjegavati izlaganje kad je to moguće. Ispod su pokazivači za stvari koje možete učiniti u kući kako biste ograničili izravno izlaganje. Obuke za odjeću za jednokratnu upotrebu (fotografija 1) Dobijte ih iz ljekarne u susjedstvu ili Nationwide Kid’s Dom Health Center Prodavač.

Vrhunske smjernice modula 7: Upravljanje bolom – Tema G … – Ouod

Koristite rukavice koje se ne mogu koristiti ako dodirnete bilo koju vrstu opasnih lijekova. Ne koristite slomljene ili probijene rukavice. Upotrijebite jednokratne plastične šalice za lijekove za pomicanje tablete iz kontejnera za lijekove. Izbacite bilo koju vrstu koristite rukavice, haljine, šalice za lijekove, zubne šprice ili boce u dvoslojnu, čvrstu vreću za smeće.

Obavezno zadržite ovo smeće izvan dosega kućnih ljubimaca, a također i djece. Ako ste trudni ili pokušavate biti trudna, ne smijete se nositi s nesigurnim lijekovima. Ako ste ključni njegovatelj, razgovarajte sa svojom registriranom medicinskom sestrom, medicinskim stručnjakom ili farmakologom u vezi s metodama bez rizika za njegu pacijenta.

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *